Utbildning i speldesign

Våra kandidatprogram har som mål att ge studenterna de kunskaper och färdigheter som efterfrågas inom spelindustrin och spelutveckling idag. Masterprogrammen introducerar studenter till den senaste inom spelforskningen. Vi erbjuder också fristående kurser.

Studera speldesign

Att läsa speldesign ger dig verktyg att förstå och arbeta med spelmediet på hög internationell nivå och föra den professionella spelutvecklingen framåt. Bland utexaminerade studenter återfinns såväl företagare med egen utvecklingsstudio som anställda vid de mest framgångsrika spelföretagen både i och utanför Sverige.

Du kan förvänta dig undervisning som uppmuntrar dig att regelbundet generera nya koncept och att ha ett kreativt och innovativt förhållningssätt i ditt arbete. Speldesignutbildningarna ger dig allt från grundläggande till avancerade kunskaper och färdigheter som du kontinuerligt applicerar på praktiska spelprojekt under programmens gång.

Vid Campus Gotland i Visby blir du en del av en miljö som präglas av närhet mellan lärare och studenter.

Ett krav för kandidatexamen är att studenten kan producera ett examensarbete. Läs tidigare studenters examensarbete här.

För att ta del av vad våra forskare har producerat och medverkat i, läs mer här under Forskning.

Karriär inom speldesign

Ylva Sundström tidigare student sitter vid datorn

Ylva Sundström tyckte att det verkade intressant att arbeta med spel så hon sökte till Speldesign och grafik här på Gotland, och tog sin examen 2012.

Då hon sökte tänkte hon sig en framtid som spelgrafiker, men redan under sin utbildning upptäckte hon att det var rollen som spelproducent som lockade henne mest. Ylva märkte att hon var bra på att få saker att hända och att ta ansvar för den komplexa processen av att skapa ett färdigt spel i sin helhet, utan att fastna i detaljer, förmågor som är grundläggande för en producent, vilket ledde till ett jobb som Art Producer på spelföretaget Gameduell i Berlin.

Varje år bjuder vi in förre detta studenter till att berätta mera om deras karriärvägar. Läs mer om var tidigare studenter jobbar här.

Har du frågor?

Du finner svar på många av de frågor vi ofta får från blivande studenter på sidan Vanliga frågor.

För exempel på studentprojekt och information om events vi anordnar eller deltar i, besök GAME-bloggen.

Om du inte hittar den information du söker kontakta oss på gamedesign@speldesign.uu.se för frågor om våra program.

Kommer du till Visby och vill veta mer om oss? I samband med våra stora event, Alumni Days i december och Gotland Game Conference i juni, kan vi erbjuda besökare en kort presentation av våra utbildningar och visa runt i våra lokaler innan eventet drar igång och som du är välkommen att vara med på.  Anmäl dig till presentationen minst 3 dagar i förväg till gamedesign@speldesign.uu.se.

Senast uppdaterad: 2021-08-30