SPELDESIGN PÅ GOTLAND

Spelutveckling är ett växande och oerhört dynamiskt område, vilket speglas i våra utbildningar som utvecklas kontinuerligt. Våra program på kandidat- och masternivå ger dig verktyg att förstå och arbeta med spel på professionell nivå, samt utrustar dig för att kunna utveckla nya uttryck och upplevelser inom spelmediet.

Gotland Game Conference (3-4 juni, 2020)

GGC 2018 image

Varje år anordnar vi Gotland Game Conference - ett arrangemang som för samman internationell spelindustri, -akademi och -studenter för föreläsningar, nätverkande och speltest. Konferensen ger oss värdefull bekräftelse på våra utbildningars innehåll och upplägg, samt inspiration för fortsatt utveckling.

GGC är ett utmärkt tillfälle att komma till Visby och träffa vår personal, studenter och se exakt vad våra utbildningar är.

Internationella program

Sedan hösten 2016 välkomnar vi studenter från hela världen till oss och våra tre internationella kandidatprogram som undervisas helt på engelska, de första på grundnivå inom Uppsala universitet.

Det gemensamma huvudämnet för samtliga program är speldesign, vilket kombineras med något av våra tre biämnen, grafik, programmering eller projektledning.

Vi erbjuder även sedan 2018 program på avancerad nivå: Masterprogram i speldesign.

Internationella kandidatprogram bild